Hanstaiger X1 – “бетмаран” під парусом

Серфив якось по яхтових пабликах інсти і натрапив на цікавий апарат. Першою думкою було щось на зразок “якби Бетмен любив сейлінг – він би купив саме цю штуку”.

Цей рідкісний екземпляр збудований Джоном Ордовасом – творцем невеликої верфі в Іспанії. Він планує побудувати лише три човни такого типу.

Відмінною рисою цього тримаран є упор на комфорт і швидкість. Інтер’єр розміщений на одному рівні без перепадів, що нагадує просторий та комфортний лофт. Тут є місце навіть для роялю.

Більшість процесів з управління човном автоматизовано, метушня зі шкотами та вітрилами зведена до мінімуму. Що загалом може засмутити любителів класичного сейлінгу. Але думаю ніхто не стане сперечатися, що таке шкіперське місце – це неймовірно круто:

Цей 20-метровий тримаран рухається за допомогою двох дизелей Volvo, або вітрилами загальною площею в 245 кв. м. Розганяється це 40 тонне диво до 15 вузлів під вітрилом.

Тримаран оснащений за останнім словом техніки – система розумного будинку, опріснювач, сонячні панелі, камери відеоспостереження, плазмові панелі та навіть джакузі.

Коштує такий космічний корабель лише 4 250 000 євро.

Попрошу у Санти наступного нового року 😉

Фото взяв тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *